Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (2024)

Houd jij van een glaasje sangria, tapas, oude paleizen, cultuur en geschiedenis? Dan is een stedentrip Sevilla perfect voor jou! Spring op de fiets en verken ieder bijzonder plekje van deze bijzonder sfeervolle stad. Overdag geniet je van de vele indrukwekkende bouwwerken en in de avond lokken de klanken vanflamencodansers je een gezellig barretje in. Ben je benieuwd naar de leukste bezienswaardigheden en wat er te doen is in Sevilla? Wij hebben de 10 tips voor een stedentrip Sevillavoor je op een rijtje gezet!

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (1)

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (2)

Sevilla is geen hele grote stad en alle bezienswaardigheden liggen dan ook vrij dicht bij elkaar. Je zou alles lopend kunnen doen maar dit kan, zeker in de hete zomermaanden, wat intens zijn. De beste tip die we je kunnen geven is om een fiets te huren. Zelf hebben wij dit gedaan bij Baja Bikesen dat is erg goed bevallen. Sevilla is een fijne stad om op de fiets te verkennen door de vele fietspaden. Zo ben je overal supersnel en heb je meer tijd van de zon te genieten op het terras. Overigens organiseren zij ook leuke fietstours door Sevillawaarbij je de stad ontdekt met een Nederlandse gids. Leuk voor jong en oud om meer te leren over de cultuur en geschiedenis van Sevilla!

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (3)

Wij raden je aan om drie volle dagen in Sevilla te verblijven om elk mooi hoekje, torentje en straatje gezien te hebben. De volgende bezienswaardigheden mag je wat ons betreft niet missen.

Bewonder het mooiste plein van Sevilla

We beginnen dit lijstje met tips voor Sevilla graag met het mooiste plein van de stad. Plaza de España is een gigantisch plein in de vorm van een halve cirkel en heeft een doorsnede van wel 200 meter. Het is omringd door een prachtig gebouw met aan beide kanten twee hoge torens die vanuit de hele stad te zien zijn. Daartussen staan 52 bankjes die volledig zijn bedekt door kleurrijke mozaïeken. In het midden van het plein vind je een pittoresk kanaal waar je met goed weer een bootje kunt huren. Vanuit Plaza de España kun je het mooie park Maria Luisa inlopen. Leuk om te gaan picknicken tussen de palmbomen.

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (4)

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (5)

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (6)

Bezoek Casa de Pilatos

Een bezoek aan Casa de Pilatos mag absoluut niet ontbreken tijdens je stedentrip Sevilla.Dit paleis is gebouwd inde 16e eeuw en heeft een prachtige binnentuin met een waterput en fontein. Ook vind je hier 24 beelden van Griekse goden en Romeinse keizers. Overal waar je kijkt zie je lange gangen, plafondschilderingen, grote houten deuren, mudéjar tegels, marmeren vloeren en kapelletjes. Het paleis is een mooie mix van stijlen zoals de voor Sevilla bekende Mudejarstijl maar er zijn ook Gotische, Romaanse en Renaissanceinvloeden te zien. Tegenwoordig is een deel van het Paleisnog steeds bewoond door de 18e hertogin van Medinacelli en haar familie.

Tip: Reserveer van tevoren je ticketsen kom het liefst rond openingstijd om 09:00 want dit is een populaire bezienswaardigheid. Bij je ticket is een audiotour inbegrepen.

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (9)

Spot de paddenstoelen van Sevilla

Metropol Parasol, ook wel de paddenstoelen van Sevilla genoemd, vind je op het plein Plaza de la Encarnación. Het is een opvallende, houten constructie ontworpen door de Duitse architect Jürgen Mayer. Helemaal bovenop het bouwwerk is een wandelpad gemaakt, waar je een gaaf uitzicht hebt over heel Sevilla.

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (10)

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (11)

Kijk je ogen uit in Real Alcazar

Wanneer je in Sevilla bent moet je zeker Real Alcazar bezoeken. Dit is één van de oudste koninklijke paleizen in Europadat nog steeds in gebruik is.Het is in Mudéjarstijl gebouwd met veel invloeden van de Moorse en Christelijke cultuur. Het paleis is rijkelijk versierd en je kijkt er dan ook je ogen uit. Bezoekde prachtige tuinen in Marokkaanse stijl met allerlei verschillende soorten planten, bomen, fonteinen, doolhoven en rozenbogen. Ook hier is weer veel versierd met kleurrijke mozaïek. Vanuit de tuinen kun je Banos de Maria de Padilla bezoeken. Dit is een prachtige ondergrondse ruimte die ooit als wateropslag diende.Zorg dat je deze niet mist!

Tip: Om drukte te vermijden is het slim om ook hier van tevoren tickets te reserveren en er met openingstijd te zijn. Reserveer jetoegangsticket met een audiotour zodat je tijdens je bezoek leert over de geschiedenis van Real Alcazar.

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (12)

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (13)

Sfeer proeven in de leukste wijk van Sevilla

Santa Cruz is een leuke levendige wijk in Sevilla. In deze voormalig Joodse wijk vind je talloze leuke restaurants, sinaasappelbomen en gezellige pleintjes. Er zijn veel leuke winkels met souvenirs, handwerk en keramiek. In de ochtenden is het hier lekker rustig maar in de avond komt Santa Cruz helemaal tot leven. De straatmuzikanten zorgen voor een gezellige sfeer. Struin wat rond of ga op het terras zitten bij één van de tapasbarretjes en bestel een jamon croqueta en een koud drankje. Liever veganistisch eten? Ga dan eten bij het knusse tentje BioMio.

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (14)

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (15)

Bewonder de Kathedraal van Sevilla

De kathedraal van Sevilla is niet te missen en is dan ook één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het is de grootste gotische kathedraal ter wereld. Van de buitenkant is de kathedraal indrukwekkend, maar ga vooral ook binnen een kijkje nemen. De kathedraal is 127 meter lang, 83 meter breed en 43 meter hoog. Reserveer skip-the-line tickets zodat je de vaak lange rij over kan slaan.

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (16)

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (17)

Geschiedenisles bij Torre del Oro

Torre del Oro is een 36 meter hoge toren uit de 13e eeuw. Het heeft ook de naam ‘De Gouden Toren’ omdat er vroegereen gouden glans in de rivier schitterde. Torre del Orowas ooit onderdeel van de Moorse stadswallen en diende alsverdediging van Real Alcázar, het koninklijk paleis van Sevilla. Het ligt namelijk strategisch aan de oever van de rivier. Nu is het een marinemuseum waar je veel van de geschiedenis van Sevilla terugvindt.Je kunt de toren beklimmen en hebt bovenin een mooi uitzicht over de rivier en de stad.

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (18)

Kom tot rust in Jardines de Murillo

Vlakbij Torre del Oro vind je Jardines de Murillo. Dit is een mooi park met historische monumenten, fonteinen en bankjes vol mozaïek. Een fijne plek om even te relaxen tussen het bezoeken van bezienswaardigheden door.

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (19)

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (20)

Bekijk het fotogenieke Plaza del Cabildo

Verstopt in de wijk El Arenal ligt Plaza del Cabildo. Dit is een pittoresk plein met rondom een wit gebouw met gekleurde bogen en een fontein in het midden. Het is een mooie plek die nog niet ontdekt is bij het grote publiek dus het is er lekker rustig. Dit is een fotogenieke plek en absoluut waard om toe te voegen aan je fietsroute.

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (21)

Verken de culturele wijk Triana en maak een flamenco show mee

Aan de andere kant van de rivier vind je de wijk Barrio de Triana. Hier zijn geen grote bezienswaardigheden te vinden maar het is een levendige volkswijk met authentieke en sfeervolle straatjes. Het is de wijk waar de typische flamenco dans is ontstaan. Deze wijk is dan ook de perfecte plek om een authentieke flamenco show te aanschouwen.BijTeatro Flamenco Triana ben je zeker van een spectaculaire show. Ben je overdag in Triana?Ga dan zeker even langs bij Mercado de Triana, een leuke versmarkt.

Wat is Flamenco? Flamencois een zang- en dansvorm die is ontstaan in Sevilla. De dans wordt met veel passie en overgave uitgevoerd en is een hele belevenis om te bekijken. Typerend zijn deArabisch klanken, uitbundige muzikale versieringen rondom het thema en het sterke ritme.

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (22)

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (23)

Zuid-Spanje is natuurlijk de perfecte plek om jezelf te trakteren op de lekkerste hapjes en drankjes. Hieronder delen we onze favoriete hotspots in Sevilla.

El Rinconcillo –Dit is de oudste tapasbar van Sevilla. Ga hier rond 16:00 uur een borrel doen en schroom niet wat tapas te proeven.

BioMio –Dit is een klein, veganistisch, ontbijt- en lunchtentje in de populaire straat Mateos Gago. Geniet van een heerlijke cappuccino en een verse tostada.

Torres Y Garcia – Heerlijk eten doe je bij Torres Y Garcia. Dit restaurant heeft zelfs een Michelin ster gekregen. De prijzen liggen iets boven gemiddeld maar zijn nog steeds betaalbaar. Reserveren is een must.

El Pinton –Tussen alle smalle steegjes vind je El Pinton, een prachtig ingericht restaurant waar ze heerlijke tapas met een moderne twist serveren.

FILO – Dit is een klein, schattig, koffietentje waar je heerlijk kan ontbijten en lunchen. Er zijn twee locaties in de stad, beide zijn even leuk! Er staan lekkere belegde broodjes, verse croissants, smoothies en verse sinaasappelsap op het menu.

Mercado Lonja del Barranco –Deze grote overdekte markt is een plek waar locals en toeristen samen komen. Er zijn veel verschillende kramen dus er is keuze genoeg. Het is vriendelijk geprijsd en er is een gezellig terras aan het water.

Goed om te weten: In Spanje dineren ze later dan wij gewend zijn. De keuken gaat dan ook meestal pas tussen 20:00 – 21:00 open. Kom dus niet met honger en geniet eerst van een drankje.

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (24)

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (25)

Casco Antiguo is de oude binnenstad van Sevilla en hierin liggen veel wijken met ieder hun eigen karakter en kenmerken. Zoals we al eerder schreven in het artikel is de wijk Santa Cruz een hele leuke wijk. Er hangt veel sfeer en het barst er van de goede restaurants. Santa Cruz is dan ook de populairste wijk om te verblijven in Sevilla. De wijk El Centro is het absolute hart van Sevilla. Dit is het drukke stadscentrum en hier vind je talloze winkels, bezienswaardigheden, restaurants en pleintjes met gezellige terrassen. Een groot deel van de wijk is autovrij en het is er altijd levendig. Kies voor de kleine wijken San Lorenzo & San Vicente als je op een rustige en centrale locatie wilt verblijven. Wil je meer over deze wijken lezen? Lees dan ons artikel over de leukste wijken in Sevilla + hotel tips.

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (26)

Patio de La Alameda is gelegen in de wijk San Lorenzo aan een levendig plein met veel restaurants en cafés. In het hotel ervaar je een oase aan rust. Er is een prachtige, kleurrijke patio met veel planten en zitplekken. Op het grote dakterras kan je ontbijten of gezellig wat drinken. Hethippe hotel room007 Select Tetuánis super centraal gelegen in de wijk El Centro. Het design van dit hotel is geweldig, maar ook het comfort krijgt een dikke 10. Er zijn veel verschillende type kamers dus kies een kamer uit die past bij jouw budget. Ga zeker voor de kamer met terras als het past in je budget want op het grote zonnige terras is het puur genieten. Verblijf je liever in een hotel met zwembad? Dan isOne&Lux Byron Suitesin de wijk Santa Cruz perfect. Op de rooftop is een heerlijk zwembad met ligbedden waar je ultiem kan ontspannen nadat je Sevilla hebt verkend. Je verblijft in een mooi ingerichte studio of appartement die van alle luxe is voorzien.

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (27)Patio de La Alameda
Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (28)room007 Select Tetuán
Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (29)One&Luxe Byron Suites

Tekst door Marlieke de Vries & fotografie door Luca Wayper

Tips voor een heerlijk weekend Sevilla - REISJUNK (2024)
Top Articles
Paychex Flex Review: Features, Pros & Cons
Standard Payroll Import Overview
Spasa Parish
Rentals for rent in Maastricht
159R Bus Schedule Pdf
Sallisaw Bin Store
Black Adam Showtimes Near Maya Cinemas Delano
Espn Transfer Portal Basketball
Pollen Levels Richmond
11 Best Sites Like The Chive For Funny Pictures and Memes
Things to do in Wichita Falls on weekends 12-15 September
Craigslist Pets Huntsville Alabama
What's the Difference Between Halal and Haram Meat & Food?
R/Skinwalker
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Jennifer Lenzini Leaving Ktiv
Justified - Streams, Episodenguide und News zur Serie
Craigslist Apartment Los Angeles
Epay. Medstarhealth.org
Olde Kegg Bar & Grill Portage Menu
Cubilabras
Half Inning In Which The Home Team Bats Crossword
Amazing Lash Bay Colony
Juego Friv Poki
Dirt Devil Ud70181 Parts Diagram
Truist Bank Open Saturday
Water Leaks in Your Car When It Rains? Common Causes & Fixes
What’s Closing at Disney World? A Complete Guide
New from Simply So Good - Cherry Apricot Slab Pie
Drys Pharmacy
Ohio State Football Wiki
Abby's Caribbean Cafe
Joanna Gaines Reveals Who Bought the 'Fixer Upper' Lake House and Her Favorite Features of the Milestone Project
Tri-State Dog Racing Results
Trade Chart Dave Richard
Lincoln Financial Field Section 110
Free Stuff Craigslist Roanoke Va
Stellaris Resolution
Wi Dept Of Regulation & Licensing
Pick N Pull Near Me [Locator Map + Guide + FAQ]
Horseheads Schooltool
Crystal Westbrooks Nipple
Ice Hockey Dboard
Über 60 Prozent Rabatt auf E-Bikes: Aldi reduziert sämtliche Pedelecs stark im Preis - nur noch für kurze Zeit
Wie blocke ich einen Bot aus Boardman/USA - sellerforum.de
Craigslist Pets Inland Empire
Infinity Pool Showtimes Near Maya Cinemas Bakersfield
Hooda Math—Games, Features, and Benefits — Mashup Math
How To Use Price Chopper Points At Quiktrip
Maria Butina Bikini
Busted Newspaper Zapata Tx
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 6432

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.