De Beste Flamenco Voorstellingen in Sevilla (2024)

Een live flamenco voorstelling bijwonen is ongetwijfeld één van de leukste dingen om te doen in Sevilla . Deze gepassioneerde kunstvorm heeft een lange geschiedenis in de stad, waardoor het één van de beste plaatsen in Spanje is om een live voorstelling te bezoeken.

Dus waar vind je de beste flamenco voorstelling in Sevilla? Om je te helpen die vraag te beantwoorden hebben we de top 5 tablaos (podia/zalen) geselecteerd en de voor- en nadelen van elke tablaos gedetailleerd uiteengezet.

  • INHOUDSOPGAVE
    • Inleiding tot flamenco in Sevilla
    • Kaart met flamenco voorstellingen in Sevilla
    • De beste flamenco voorstellingen in Sevilla
      • Tablao Flamenco Las Setas
      • Tablao Flamenco La Cantaora
      • Baraka Sala Flamenca Triana
      • Tablao Flamenco Álvarez Quintero
      • Museo del Baile Flamenco
    • Meer flamenco in Sevilla
      • Teatro Flamenco Sevilla
      • Tablao Flamenco El Palacio Andaluz
      • Teatro Flamenco Triana
      • Casa de la Memoria
      • Tablao Flamenco El Arenal
      • Tablao Flamenco Los Gallos
      • Tablao Flamenco Pura Esencia
    • Flamenco lessen in Sevilla
    • Flamenco voorstellingen in andere steden

KAART: FLAMENCO SHOWS IN SEVILLA

De beste flamenco voorstellingen in Sevilla

1

Tablao Flamenco Las Setas

Tablao Las Setas, een van de beste flamencoshows in Sevilla

Tablao Flamenco Las Setas is niet alleen een van de nieuwste toevoegingen aan de bruisende flamencoscene van Sevilla, maar is ook snel een van de populairste locaties geworden.

Deze tablao ligt in het iconische Setas de Sevilla en biedt met zijn prachtige architectuur en intieme setting de perfecte achtergrond voor een onvergetelijke avond. Met 100 zitplaatsen heeft de zaal de perfecte afmetingen: niet te klein om je benauwd te voelen, maar ook niet te groot om je ver van het podium te voelen.

De show in Tablao Las Setas bestaat uit acht getalenteerde artiesten, waaronder dansers, zangers, een gitarist en een percussionist. Tijdens de 80 minuten durende show, met een pauze van 10 minuten, zullen ze zelfs de meest doorgewinterde flamencoliefhebbers boeien met hun emotionele intensiteit en uitzonderlijke vaardigheden.

Een hoogtepunt van de voorstelling is de bailaora (vrouwelijke danseres) die prachtig manoeuvreert in een prachtige jurk met lange staart (bata de cola) en sjaal (mantón).

Kaartjes beginnen bij 25€ voor de show alleen, met opties voor betere zitplaatsen, drankjes en een selectie tapas voor fijnproevers. Las Setas staat ook bekend om zijn eersteklas co*cktails gemaakt met lokale sherrywijnen.

Met 2 tot 3 dagelijkse shows kun je Tablao las Setas gemakkelijk in je schema passen!

Adres: Setas de Sevilla, Pl. de la Encarnación, 41003 Sevilla

2

Tablao Flamenco La Cantaora

TICKETS KOPEN

Gepassioneerd koppel op het podium van La Cantaoraa

Tablao Flamenco La Cantaora ligt in het hart van de stad, op loopafstand van Plaza Nueva en de kathedraal van Sevilla, en biedt een intieme flamenco-ervaring.

Deze gezellige locatie, met slechts 60 zitplaatsen, recreëert de sfeer van traditionele cafés uit de late 19e en vroege 20e eeuw en dompelt gasten onder in de authentieke wereld van flamenco.

La Cantaora heeft getalenteerde lokale artiesten die zich richten op de puurheid en wortels van de zigeunerflamenco. Er zijn dagelijks twee shows van 1 uur met elk vier artiesten: twee gepassioneerde dansers, een soulvolle zangeres en een vaardige gitarist. De nadruk ligt altijd op spontane, ongeoefende optredens, die de ware essentie van "cante gitano" (zigeunerzang) vastleggen.

Kaartjes beginnen bij slechts € 20, waardoor het een van de goedkoopste flamencoshows in Sevilla is. Er zijn verschillende ticketopties beschikbaar, waaronder drankjes, snacks en vaste menu's voor een combinatie van show en diner. Het eten bij La Cantaora is gemaakt van lokale producten van hoge kwaliteit en bevat traditionele recepten.

Adres: C. Albareda 22, 41001 Sevilla

RESERVEER HIER

3

Baraka Sala Flamenca Triana

Baraka Sala Flamenca Triana, een van de beste flamencovoorstellingen in Sevilla

Als je een show van dichtbij en persoonlijk wilt meemaken in de beroemde flamencobuurt Triana, dan is Baraka Sala Flamenca een fantastische optie. De show vindt plaats in een oude wijnkelder voor niet meer dan 45 toeschouwers tegelijk. De gezellige grootte van de zaal garandeert een geweldig uitzicht op de artiesten.

Een ander groot voordeel vanuit ons oogpunt is dat er geen microfoons of luidsprekers nodig zijn in zo'n kleine ruimte. Dat betekent dat je een zeer authentieke en zuivere akoestiek krijgt.

Al met al kun je voor de prijs van € 27, waarbij zelfs een drankje is inbegrepen, niet verkeerd gaan.

In de voorstelling spelen vier artiesten - een zangeres, een gitarist en twee dansers (mannelijk en vrouwelijk) - die een authentieke verzameling flamencostijlen laten zien.

Baraka Sala Flamenca geeft dagelijks een show van 60 minuten om 19.00 uur. Tijdens drukke maanden is er ook een tweede show om 21.00 uur.

De oprechte toewijding van Baraka Sala Flamenca voor het behoud van de authenticiteit en geschiedenis van de flamenco is voelbaar, waardoor het een geweldige optie is voor iedereen die op zoek is naar een echte ontmoeting met deze geliefde kunstvorm in Sevilla.

Adres: C. Pureza 107, 41010 Sevilla

Powered by GetYourGuide

4

Tablao Flamenco Álvarez Quintero

Live flamenco-voorstelling in Tablao Álvarez Quintero

Ontdek de ware essentie van flamenco in Tablao Álvarez Quintero, een intieme locatie in een historisch 18e-eeuws huis in het hart van de stad. Deze charmante tablao ligt op een steenworp afstand van de kathedraal en de Giralda en heeft traditioneel beschilderde tegels en een gezellige sfeer met minder dan 40 zitplaatsen, wat zorgt voor een persoonlijke en onvergetelijke ervaring.

Omdat er geen ruimte is voor grote groepen toeristen, heeft elke gast een persoonlijk uitzicht op het podium, waardoor er een speciale band ontstaat met de artiesten: je voelt uit eerste hand de intensiteit en passie van het ingewikkelde voetenwerk van de dansers, de soulvolle gitaar en de oprechte zang.

In Tablao Álvarez Quintero zijn er dagelijks twee voorstellingen om 19.00 en 20.30 uur. De ticketprijs is €25. Elke voorstelling neemt je mee op een reis langs verschillende flamenco palos ("stijlen"), waaronder soleás, bulerías, alegrías en tangos.

Vergeet niet dat zitplaatsen zijn op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt, dus zorg dat je er vroeg bij bent om je plek veilig te stellen!

Adres: C. Álvarez Quintero 48, 41004 Sevilla

5

Museo del Baile Flamenco

Flamencodanseres in het Flamencomuseum van Sevilla

© ESPAÑA GUIDE

Nog een van onze favoriete flamenco locaties in Sevilla is het Flamenco Museum, waar authentieke voorstellingen worden gehouden in een charmante en gezellige 18e-eeuwse binnenplaats.

Er zijn dagelijks drie 1 uur durende flamencoshows om 17.00, 19.00 en 20.45 uur. De ticketprijs is € 25. De voorstelling is gechoreografeerd door de bekende flamencodanseres Cristina Hoyos, die ook de oprichtster van het museum is.

Naast de dagelijkse flamenco voorstellingen is Museo del Baile Flamenco een interactief museum met informatieve video's, kostuums, schilderijen en andere flamenco memorabilia.

Een toegangskaartje voor het museum kan worden gereserveerd voor € 4 extra als je je toegangskaartje voor de voorstelling boekt. De openingstijden van het museum zijn van 12.30 tot 18.30 uur met de laatste toegang om 18.00 uur.

Adres: C. Manuel Rojas Marcos 3, 41004 Sevilla

BEST HOTELS WITH POOLS IN SEVILLEFind the perfect place to stay at the best price with our curated hotel guide.

Meer flamenco in Sevilla

6

Teatro Flamenco Sevilla

Podium bij Teatro Flamenco Sevilla

Onze favoriete flamenco locatie in Sevilla is het Teatro Flamenco Sevilla. Het is gevestigd op een zeer markant podium in het centrum van de stad, vroeger bekend als Quintero Theater, op slechts 10 minuten lopen ten noorden van de kathedraal.

Deze ruime zaal (meer dan 300 plaatsen) heeft comfortabele zitplaatsen in theaterstijl met een geweldig uitzicht vanaf elke plek.

Teatro Flamenco Sevilla biedt een levendige en opwindende 1 uur durende show met meestal 6 artiesten van wereldniveau. De voorstelling valt niet alleen op door de passie en toewijding van de artiesten, maar ook door het comfort van het theater en het gebruik van de nieuwste technologie. Het geluid is gewoonweg loepzuiver en de belichting is uitmuntend.

Er zijn elke dag twee voorstellingen om 17.30 uur en 19.30 uur. De prijs is € 25. Er is een kleine bar bij de ingang waar je voor de voorstelling iets kan drinken.

7

Tablao Flamenco El Palacio Andaluz

Paren dansen bij Tablao Flamenco El Palacio Andaluz

Tablao Flamenco El Palacio Andaluz is het grootste podium van de stad en één van de meest historische flamenco gelegenheden van Spanje. Ze bieden dagelijks twee shows van 90 minuten (19 en 21.30 uur) voor € 32. Ze bieden ook show + drankje + hapje (€ 49) en show + tapasdiner (€ 78) aan.

In tegenstelling tot andere intieme gelegenheden die soms wat krap kunnen aanvoelen, is deze tablao groot en luchtig, met een ruimere opstelling voor de stoelen. Het ligt echter een beetje buiten het centrum en je hebt misschien een taxi nodig om er te komen.

Powered by GetYourGuide

8

Teatro Flamenco Triana

Flamencodanseres bij Teatro Flamenco Triana

Teatro Flamenco Triana heeft een klein sfeervol theater (126 plaatsen) in het hart van Triana (*in Engels), de historische bakermat van de flamenco. Het prachtige ontwerp is geïnspireerd op het Sevilla van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929.

Hoewel de stijl traditioneel is, maakt Teatro Flamenco Triana gebruik van de nieuwste licht- en geluidstechnologie om de aanwezigen de best mogelijke ervaring te bieden.

De 1 uur durende show bestaat meestal uit twee dansers, een gitarist en een zanger. Hoewel de artiesten altijd zeer getalenteerd zijn, probeert men bij Teatro Flamenco Triana gevestigde artiesten van verschillende generaties te combineren met nieuwe opkomende talenten van de flamenco school van de Cristina Heeren Foundation, tot welke de zaal behoort.

De Cristina Heeren Foundation werd opgericht in 1996 en is gewijd aan de kunst van de flamenco. Sinds de oprichting zijn meer dan 8.000 studenten opgeleid in de flamenco school, die één van de beste ter wereld is.

Momenteel biedt Teatro Flamenco Triana 2 voorstellingen per dag om 19.30 uur en 21.00 uur. De prijs bedraagt € 25 en is inclusief een welkomstdrankje, dat een half uur voor de voorstelling op de binnenplaats wordt geserveerd.

9

Casa de la Memoria

Flamenco show in Casa de la Memoria

Casa de la Memoria is gelegen in een gezellig theater uit de 16de eeuw in het centrum van Sevilla, vlakbij het Metropol Parasol (*in Engels).

Het biedt dagelijks een voorstelling aan van 60 minuten van dinsdag tot zaterdag voor € 22. De artiesten zijn professioneel, waaronder veel winnaars van nationale en internationale prijzen in de verschillende categorieën dans, zang en gitaar.

Casa de la Memoria biedt meer dan alleen flamenco voorstellingen. De ruimte is een cultureel centrum voor flamenco waar ook tentoonstellingen over deze eeuwenoude kunstvorm worden gehouden.

10

Tablao Flamenco El Arenal

Tablao Flamenco El Arenal is ondergebracht in een gebouw uit de 17de eeuw in de historische wijk El Arenal in het hart van Sevilla. Het ligt op slechts 5 minuten lopen van de kathedraal en het Alcázar.

El Arenal werd in 1975 opgericht door de beroemde Sevilliaanse bailaor (flamencodanser) Curro Vélez. Sindsdien heeft het een indrukwekkende reputatie opgebouwd in de wereld van de flamenco.

Tegenwoordig geeft Tablao Flamenco El Arenal een 75 minuten durende show met 15 van de beste dansers van Sevilla. Er zijn dagelijks 2 shows (om 19.00 & 21.30 uur) voor € 46,20 (incl. 1 drankje). Tickets met tapas of diner zijn ook verkrijgbaar.

11

Tablao Flamenco Los Gallos

Tablao Flamenco Los Gallos werd opgericht in 1966 en is dus één van de oudste tablao's van Sevilla. Het is gevestigd in een verbouwd historisch gebouw aan de Plaza de Santa Cruz, in het hart van de stad. De authentieke en traditionele architectuur van het gebouw wordt gebruikt als de perfecte achtergrond voor traditionele flamenco voorstellingen.

Deze intieme maar comfortabele locatie biedt dagelijks twee flamencoshows van 75 minuten voor € 35. Het toegangskaartje is inclusief een drankje en de voorstelling wordt opgevoerd door tien artiesten.

12

Tablao Flamenco Pura Esencia

In de wijk Triana biedt Tablao Flamenco Pura Esencia dagelijks een show van 60 minuten om 20.00 uur voor € 30. De prijs is inclusief een glas Spaanse wijn, bier, sangría of water.

Pura Esencia is een kleine tablao die geen microfoons gebruikt, waardoor een intiemere en authentiekere ervaring wordt gecreëerd. In de show spelen een zangeres, een gitarist en twee dansers een kleurrijke, levendige culturele voorstelling. Het bevat enkele van de meest representatieve stijlen van de flamenco, zoals "fandangos", "bulerías" en "alegrías".

Powered by GetYourGuide

Flamenco lessen in Sevilla

Als je geïnteresseerd bent in flamenco en het bijwonen van een voorstelling is niet genoeg om je liefde voor flamenco te bevredigen, dan is zelf proberen misschien de perfecte optie.

I Show U Sevilla is een professionele flamencostudio in het hart van de stad die flamencolessen van 1 uur aanbiedt voor 28 euro.

Tijdens deze allesomvattende ervaring werk je aan je dansvaardigheden en houding samen met het ritme van de flamenco. Onder leiding van een professional leer je de basishoudingen van je armen, handen en voeten. Aan het eind van de les ben je klaar om een hele flamenco routine na te doen.

De grootte van de groep voor deze lessen is tussen de 2 en 8 personen. Deze activiteit is zowel geschikt voor mannen en vrouwen als voor kinderen vanaf 8 jaar.

ONZE GIDS VOOR SEVILLA (*in Engels)MEER OVER FLAMENCO (*in Engels)

Flamenco voorstellingen in andere steden

FLAMENCO IN MADRID
FLAMENCO IN BARCELONA
FLAMENCO IN GRANADA
FLAMENCO IN CORDOBA
FLAMENCO IN MALAGA
De Beste Flamenco Voorstellingen in Sevilla (2024)
Top Articles
The Club's Annual Games - Chapter 16 - dragon (dragonmp93)
Lagerraum mieten Hamburg » Lager ab 1,79 € pro Tag
Farepay Login
CLI Book 3: Cisco Secure Firewall ASA VPN CLI Configuration Guide, 9.22 - General VPN Parameters [Cisco Secure Firewall ASA]
Jeremy Corbell Twitter
Chelsea player who left on a free is now worth more than Palmer & Caicedo
Southeast Iowa Buy Sell Trade
What Auto Parts Stores Are Open
Dr Lisa Jones Dvm Married
The Powers Below Drop Rate
CHESAPEAKE WV :: Topix, Craigslist Replacement
Parks in Wien gesperrt
Tlc Africa Deaths 2021
Kostenlose Games: Die besten Free to play Spiele 2024 - Update mit einem legendären Shooter
Draconic Treatise On Mining
Buckaroo Blog
Umn Biology
Zoebaby222
Tripadvisor Near Me
R/Altfeet
Programmieren (kinder)leicht gemacht – mit Scratch! - fobizz
Nene25 Sports
Clear Fork Progress Book
Recap: Noah Syndergaard earns his first L.A. win as Dodgers sweep Cardinals
Walgreens Alma School And Dynamite
Aldi Bruce B Downs
Big Lots Weekly Advertisem*nt
Craigslist Pearl Ms
Winco Employee Handbook 2022
Which Sentence is Punctuated Correctly?
Kirsten Hatfield Crime Junkie
Walmart Pharmacy Near Me Open
What Sells at Flea Markets: 20 Profitable Items
Tracking every 2024 Trade Deadline deal
Rs3 Bring Leela To The Tomb
Things to do in Pearl City: Honolulu, HI Travel Guide by 10Best
Mark Ronchetti Daughters
Bad Business Private Server Commands
Palmadise Rv Lot
Walter King Tut Johnson Sentenced
Gideon Nicole Riddley Read Online Free
6143 N Fresno St
Western Gold Gateway
Kornerstone Funeral Tulia
O'reilly's Palmyra Missouri
Linkbuilding uitbesteden
Yourcuteelena
Mmastreams.com
Is TinyZone TV Safe?
Tommy Gold Lpsg
Suzanne Olsen Swift River
Electronics coupons, offers & promotions | The Los Angeles Times
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 6446

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.